Month: Year: Go Reset Date

<Απρίλιος 2020>
ΔΤΤΠΠΣΚ
303112345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930123
45678910

Slideshow Image 1 Slideshow Image 2 Slideshow Image 3
ΑΘΗΝΑ ΜΠΕΤΙΝΗ  
"Αντηχήσεις σε χρόνο νοσταλγικό"  

 

 ΑΘΗΝΑ ΜΠΕΤΙΝΗ
22 Φεβρουαρίου εως 10 Μαρτίου 2020
Ζωγραφική
«Αντηχήσεις σε χρόνο νοσταλγικό»

Κάθε φορά που η Αθηνά Μπετίνη επιστρέφει στην αγαπημένη της Κύπρο με καινούρια έκθεση αποτελεί μια θαυμάσια έκπληξη καθότι ποτέ δεν μένει στην επανάληψη και την αντιγραφή.
Έχει πάντοτε κάτι καινούριο να δηλώσει όπως ακριβώς στη φετινή της σειρά που την ονομάζει «Αντηχήσεις σε χρόνο νοσταλγικό».
Τα τελευταία χρόνια το θέμα χρόνος απασχολεί τη ζωγράφο καθώς και τα βιώματα και η ενέργεια διαμέσου του χρόνου.
Η αλήθεια στο έργο της Αθηνάς όμως κρύβεται πολύ βαθύτερα και κάνει ακόμη πιο ελκυστικό το έργο της σε συνδυασμό με την ακαδημαϊκή της κατάρτηση και γνώση και την όλη πορεία της και συμμετοχή στον καλλιτεχνικό χώρο.
Έρχεται στο πέρασμα του χρόνου σαν αναπόφευκτα κάποιες φορές, εκείνο το συναίσθημα μιας νοσταλγίας, για τα μακρινά βιώματα των παιδικών, των νεανικών ανέμελων μας χρόνων, μα και στιγμών.
Και τότε, το ίδιο τούτο το συναίσθημα γίνεται αφορμή να φέρει στ’ αυτιά μας σαν αντήχηση, σαν ηχώ από όνειρα, μουσικές, εικόνες από έναν κόσμο τόσο διαφορετικό, μα και τόσο οικείο. Αυτό ακριβώς μας δίνει απλόχερα αυτή τη φορά η ζωγράφος Αθηνά Μπετίνη μέσα από τούτες τις εικόνες της.
Εικόνες νοσταλγικές, ανθρώπων γνωριμιών στην ίδια, γίνονται αφορμή να φέρουμε στο νου, ο καθένας μας τους αγαπημένους του. Να τις ξεφυλλίσουμε σε κάποιο παλιό ξεχασμένο άλμπουμ, σε κάρτες παλιές, σε αναμνηστικές φωτογραφίες, ακόμα σε παιχνίδια ξεχασμένα, η σε κάποια αίθουσα ενός παλιού σχολείου...
Στιγμές και χώροι γνώριμοι, τα σπίτια, οι αυλές, το χρώμα μιας εποχής, το άρωμα της, σαν μαγική εικόνα μας καλούν.
Και μοιάζει να ναι μαγικό πράγματι ετούτο το ταξίδι, καθώς το παρελθόν εισχωρεί μέσα στο παρόν , σένα παιχνίδι που η φαντασία πλέκεται με το βίωμα. Το χθες και το σήμερα γίνονται μια εποχή, μια σκέψη, μια στιγμή, ένα αίσθημα αθωότητας.
Και τούτη η ίδια αθωότητα είναι αυτή που αντανακλά στα μάτια της Ελένης, ενός κοριτσιού του σήμερα, που όπως και τότε ακούει τα πουλιά, δίνει ονόματα παραμυθιών σε ο ‘τι αγαπά, μα πάνω απ’ όλα ονειρεύεται.
Στους ήχους και στις μυρωδιές της νοσταλγίας τίποτε δεν περισσεύει, μα και τίποτα δεν λείπει. Όλα βρίσκονται εκεί, στα ίδια γνώριμα τα μέρη που παίξαμε, που πήγαμε σχολείο, που μεγαλώσαμε μαζί τους. Εκεί ακριβώς που πάντα η καρδιά μας θα γυρνά στα δικά της καταφύγια, στις στιγμές τις μοναδικές μα και απλές, εκεί να ξαποσταίνει....
H Αθηνά Μπετίνη γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε στα Σ.Κ.Τ.Α με εξειδίκευση στην ιστορία της Τέχνης. Ακολούθως παρακολουθεί μαθήματα fresco και βυζαντινή Τέχνη. Συνεχίζει για ΜΑ το 95-97 στην Αγγλία στο πανεπιστήμιο Byan Show. Έχει ζήσει στο Λονδίνο πολλά χρόνια εκθέτοντας με επιτυχία την δουλειά της. Έχει μια πολύ πλούσια δραστηριότητα στον τομέα της με εκθέσεις στο Λονδίνο, στη Δανία, στα CHANNEL Islands, στην Αθήνα και βέβαια στη Κύπρο.
«Αντηχήσεις σε χρόνο νοσταλγικό» λοιπόν η νέα σειρά των έργων της Μπετίνη που θα ανοίξει στη αποκάλυψη το Σάββατο το πρωί στις 10:30 με καφέ και τσάι.
Η έκθεση θα διαρκέσει ως τις 10 του Μάρτη.Back